Koeman schrijft ziek vijftal nog niet af voor duel met Gibraltar

PARIJS (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft de vijf spelers die ziek zijn afgehaakt voor de uitwedstrijd tegen Frankrijk in de EK-kwalificatiereeks nog niet afgeschreven voor de thuiswedstrijd van maandag tegen Gibraltar. Mogelijk kunnen sommigen komend weekend weer aanhaken bij de selectie.

"Ik schrok vanochtend van het berichtje van de dokter, om 07.10 uur", zei Koeman. "Ik heb snel gedoucht, me aangekleed en ben naar beneden gegaan. Daar zag ik Joey Veerman nog zitten, die zat op een taxi te wachten. Anderen waren al weg."

Naast Veerman haakten ook Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Bart Verbruggen af wegens een virusinfectie, zoals de KNVB het zelf noemde. "Dan moet je snel schakelen", zei Koeman, die vervolgens drie vervangers opriep. "We hebben vervolgens gediscussieerd over de vervangers en dat heeft geresulteerd in twee nieuwe spelers en een keeper. Twee veldspelers vond ik voldoende, omdat we nu alle posities dubbel bezet hebben."

De Telegraaf meldde dat het vijftal ziek is geworden na het eten van kip kerrie, maar dat werd door Koeman tegengesproken. Volgens hem voelden anderen zich voor het eten van de kip kerrie, woensdagavond in het hotel in Zeist, al niet lekker.