Koeman twijfelt nog over Depay en Wijnaldum

BELFAST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman weet nog niet of hij Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zaterdagavond gaat opstellen in de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland in de EK-kwalificatie. "Die beslissing neem ik pas zaterdagochtend", zei hij vrijdagavond vlak voor de training op Windsor Park.

"Wijnaldum heeft donderdag voor de helft meegetraind en Depay was delen van de training van de partij", zei Koeman. "Ik zal ook kijken naar het type blessure. Dit is geen finale van een EK of WK. Het seizoen is na deze wedstrijd ook nog niet afgelopen."

Wijnaldum lag afgelopen week met griep op bed en heeft alleen wat aan kracht verloren. Depay herstelt van een hamstringblessure en loopt een groter risico als hij te snel zijn rentree maakt. De spits was belangrijk voor het Oranje van Koeman. Hij was met elf doelpunten en tien assists betrokken bij de 38 treffers die onder de huidige bondscoach werden gemaakt.

Koeman maakt ook pas zaterdag bekend of Jeroen Zoet of Marco Bizot zijn tweede doelman is. Oranje heeft tegen Noord-Ierland aan een punt voldoende om zich voor het EK te kwalificeren.