Koeman vraagt om geduld in verklaring

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft in de gebruikelijke persconferentie, een dag voor de uitwedstrijd tegen Cádiz, om geduld gevraagd. "We zijn een elftal in opbouw", zei de Nederlander die zijn team maandag maar net een nederlaag tegen het laag geklasseerde Granada zag voorkomen. De 1-1 leidde opnieuw tot forse kritiek, waarop Koeman woensdag zonder verdere vragen te beantwoorden een oproep deed. "Onze talenten van vandaag kunnen de sterren van de toekomst worden. Maar heb geduld."

Koeman las zijn speech voor: "De financiële situatie van de club heeft gevolgen voor de sportieve prestaties en vice versa. Het is duidelijk dat we aan een nieuw elftal moeten bouwen zonder dat we grote investeringen kunnen doen. We geven jongeren nu kansen zoals in het verleden spelers als Xavi en Iniesta die ook kregen. Maar dat heeft tijd nodig."

Koeman zag afgelopen zomer sterspeler Lionel Messi vertrekken naar Paris Saint-Germain, terwijl Antoine Griezmann werd verhuurd aan Atlético Madrid. Het had alles te maken met de financieel belabberde situatie van de Catalaanse club.