Koeman wil met Barcelona nu ook het zesde groepsduel nog winnen

BOEDAPEST (ANP) - Trainer Ronald Koeman van Barcelona was na de onbedreigde overwinning bij Ferencváros (0-3) dik tevreden. Voor de Spaanse grootmacht was het de vijfde groepszege op rij in de Champions League.

"Nu wil ik ook het zesde duel nog winnen", liet Koeman na afloop strijdlustig weten. "Dat zou betekenen dat we onderdeel worden van de historie van de club. Want Barcelona heeft slechts één keer eerder alle duels in de groepsfase van de Champions League gewonnen."

De ploeg van Koeman sluit op 8 december in eigen stadion de poulefase af met de topper tegen Juventus. De Italiaanse ploeg kan de groepswinst nog ten koste van Barcelona pakken. Het onderlinge duel in Turijn eindigde eerder in 0-2. Als Juventus die score in Spanje weet te verbeteren, dan gaat de eerste plaats in poule G alsnog naar Italië.

Koeman, die onder anderen sterspeler Lionel Messi thuis had gelaten, kreeg in Hongarije naar eigen zeggen de bevestiging dat hij met zijn selectie op de goede weg is. "We beschikken over vele mogelijkheden in de aanval. Daarom konden we in deze wedstrijd ook weer een paar spelers rust geven. Als iedereen fit is, hebben we echt een geweldige ploeg. We worden steeds beter in de afwerking. Iedereen is hongerig, maar we zullen die instelling steeds weer moeten tonen."