Koopmeiners maakt eerste treffer in Serie A voor winnend Atalanta

BERGAMO (ANP) - Teun Koopmeiners heeft voor het eerst gescoord in de Italiaanse voetbalcompetitie. De 23-jarige middenvelder, die tot vorig seizoen nog bij AZ speelde, nam dinsdag in de thuiswedstrijd van Atalanta tegen Venezia (4-0) de derde treffer voor zijn rekening. Alle andere doelpunten kwamen op naam van de Kroaat Mario Pasalic.

Koopmeiners stond in de 57e minuut, bij een stand van 2-0, helemaal vrij op de rand van het zestienmetergebied. Op aangeven van Giuseppe Pezzella schoot hij de bal vervolgens met links laag in de hoek van het doel. Koopmeiners is met zijn treffer de 51e Nederlander die gescoord heeft in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie en de vijfde die dat doet voor Atalanta. Jan Peters, Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers gingen hem voor.

Hateboer had dinsdag, na een zware blessure, voor het eerst dit seizoen een basisplaats. De Roon was wisselspeler en mocht het laatste half uur meedoen.

Sterke serie

Atalanta is bezig aan een sterke serie. Tegen Venezia boekte het team van trainer Gian Piero Gasperini de vierde achtereenvolgende zege. Afgelopen weekeinde versloeg Atalanta Juventus in Turijn met 1-0.

Atalanta staat vierde met een achterstand van 4 punten op koploper Napoli, dat woensdag in actie komt tegen Sassuolo.