Koploper Genk raakt topschutter Onuachu kwijt aan Southampton

GENK (ANP) - Racing Genk zal het in de strijd om de Belgische voetbaltitel moeten doen zonder topschutter Paul Onuachu. De Nigeriaanse international is op de laatste dag van de transfermarkt overgenomen door het Engelse Southampton. Dat meldden beide clubs kort na middernacht.

Onuachu is met zestien doelpunten in negentien wedstrijden de topscorer in de Jupiler Pro League, de hoogste Belgische voetbalklasse waarin Genk de koploper is. De 28-jarige aanvaller kwam in 2019 over van het Deense Midtjylland. In totaal maakte hij 85 doelpunten in de 134 wedstrijden waarin hij voor Genk uitkwam. In het seizoen 2020/2021 was hij topscorer van België met 33 treffers. Hij werd dat seizoen ook bekroond met de Gouden Schoen, als beste voetballer in de Belgische competitie.

Met Southampton gaat Onuachu vechten tegen degradatie. De club staat laatste in de Premier League. Southampton betaalt Genk naar verluidt 18 miljoen euro, een bedrag dat kan oplopen tot 21 miljoen dankzij bonussen. Onuachu ondertekent een contract voor 3,5 jaar.