Koploper Napoli zonder veel moeite langs Torino

NAPELS (ANP) - Napoli heeft, drie dagen voordat het in Amsterdam Ajax treft in de groepsfase van de Champions League, een 3-1-zege geboekt op Torino. Daarmee blijft het team van coach Luciano Spalletti ongeslagen koploper in de Italiaanse Serie A. Atalanta kan door zondag op eigen veld te winnen van Fiorentina wel weer op gelijke hoogte komen.

De thuisclub leidde na 12 minuten al met 2-0, beide doelpunten werden gemaakt door de Kameroener André-Frank Zambo Anguissa die, bezig aan zijn tweede seizoen in Italië, niet eerder scoorde voor Napoli. Bij de eerste trof hij doel met een kopbal, de tweede volgde na een rush vanaf rechts.

Toen Chvitsja Kvaratschelia er in de 37e minuut 3-0 van maakte leek het laatste restje spanning weg. Maar kort voor rust mocht Torino-aanvaller Antonio Sanabria van dichtbij uithalen (3-1), waarna de Paraguayaan in de extra tijd van de eerste helft het doel koppend maar net miste.

Grote problemen kende Napoli in de tweede helft niet. Spalletti wisselde er op los in de slotfase. Zo verschenen oud-PSV'er Hirving Lozano en Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, nog in het veld. Hetzelfde gold voor Perr Schuurs bij de bezoekers, die nog 5 minuten meespeelde.