Kort geding ID&T tegen overheid dient vrijdag

Het kort geding van festivalorganisatie ID&T en ruim veertig aangesloten evenementenorganisatoren tegen de overheid over evenementen zonder overnachting dient vrijdag. Dat heeft de rechtbank Den Haag dinsdag gemeld. Het kort geding stond aanvankelijk voor 16 juli op de agenda.

De evenementenorganisatoren willen voor 1 augustus duidelijkheid van de overheid over het doorgaan van evenementen zonder overnachting. Maandag werd bekend dat deze evenementen nog tot 13 augustus moeten wachten om te horen of, en onder welke omstandigheden ze nog door kunnen gaan. Alle meerdaagse festivals met overnachting zijn in ieder geval tot 1 september afgelast.

Anderhalve week geleden gaf ID&T aan het kort geding aan te houden, omdat de evenementensector om tafel ging met het kabinet. In dat gesprek kwamen ID&T en de branche samen met de overheid overeen dat het veilig door laten gaan van festivals met overnachting logistiek onuitvoerbaar is. Maar voor de evenementen zonder overnachting zien de festivalorganisatoren geen andere optie dan het kort geding door te zetten om een sneller besluit af te dwingen omdat de risico’s voor de ondernemers en de betrokkenen te groot zijn geworden.

De organisaties die zich bij ID&T aansloten zijn onder meer die van Paaspop, Apenkooi, Zwarte Cross en Het Amsterdams Verbond.