KPN sluit rest van Amsterdam aan op glasvezel

AMSTERDAM (ANP) - KPN gaat alle huishoudens in Amsterdam aansluiten op het glasvezelnetwerk, zo maakten het telecombedrijf en de gemeente vrijdag bekend. Een deel van de hoofdstad had al toegang tot deze snellere internetaansluiting, maar nu volgt de rest.

De eerste huishoudens worden halverwege volgend jaar aangesloten. KPN begint met aanleggen in Amsterdam-Noord en een deel van Amsterdam-Buitenveldert. Daarna volgen geleidelijk andere wijken. De aanleg duurt meerdere jaren.

Verantwoordelijk wethouder Touria Meliani zegt dat het de wens van het college van B en W was om te beginnen in Amsterdam-Noord. "Zodat het gebied zich verder kan ontwikkelen als digitale koploper voor bedrijven, consumenten en bewoners."

90.000 huishoudens

Door de aanleg krijgen bewoners ook te maken met graafwerkzaamheden in de straat. KPN schrijft dat bewoners hier van tevoren over worden geïnformeerd.

Eerder heeft KPN al 90.000 huishoudens verbonden met glasvezel in de Amsterdamse wijken IJburg, de Oosterparkbuurt, de Indische Buurt, De Aker, Nieuw Sloten en Osdorp.