Krant in Nieuw-Zeeland verwart Stan en Spike Lee

GISBORNE - Een krant in Nieuw-Zeeland, de Gisborne Herald, heeft dinsdag op de voorpagina de verkeerde filmmaker doodverklaard. In de aankondiging van een artikel over de overleden comictekenaar Stan Lee, die maandag overleed, werd per ongeluk de naam Spike Lee gebruikt. Meerdere media maakten dinsdag melding van de vergissing

Stan Lee, die 95 jaar oud werd, was de geestelijk vader van een groot aantal successtrips zoals Iron Man, X-Men, Spider-Man, Thor, The Hulk en Black Panther. Hij was een van de oprichters van uitgeverij Marvel en wordt gezien als een van de belangrijkste tekenaars van de twintigste eeuw.

Regisseur Spike Lee (61) geldt als een van de belangrijkste geëngageerde filmmakers van de VS. Hij brak begin jaren negentig door met zijn drama Do the right thing en maakte sindsdien een groot aantal films met als overkoepelend thema de achterstelling van Afro-Amerikanen op diverse fronten. Zijn laatste film, BlacKkKlansman, was deze zomer een grote hit in bioscopen over de hele wereld.

Diverse media merken wel op dat Stan Lee, die een groot gevoel voor humor had, vermoedelijk erg gelachen zou hebben om de vergissing.

0 Reacties Doe mee met de discussie →