‘Kremlin moet baas worden over rapmuziek’

MOSKOU - Het Kremlin moet zich gaan bemoeien met Russische rapmuziek. Dat werkt beter dan proberen het helemaal de kop in te drukken. Dat is de mening van de Russische president Vladimir Poetin. "Als het onmogelijk is iets te stoppen, dan moet je er de leiding over nemen", zei hij tijdens een ontmoeting met zijn adviesraad voor kunst en cultuur.

De opmerkingen van Poetin komen na de arrestatie van rapper Husky, vorige maand. Hij werd opgepakt wegens 'hooliganisme' toen hij optrad op het dak van een auto. Eerder hadden de autoriteiten een officieel optreden van Husky verboden omdat zijn kritische teksten aanstootgevend zouden zijn. De rapper werd na twaalf dagen vrijgelaten.

Hoe de Russische overheid de controle moet overnemen is nog niet duidelijk. Eén idee is om een ouderraad in te stellen die kijkt of rapconcerten wel door de beugel kunnen, omdat ze vooral zouden draaien om 'seks, drugs en protesten'. Volgens Poetin zijn drugs daarvan het gevaarlijkst. "Die vormen de weg naar ontaarding van een natie".

0 Reacties Doe mee met de discussie →