Krezip en DI-RECT maken kans op Gouden Notekraker

Krezip en DI-RECT zijn dit jaar genomineerd voor de Gouden Notekraker. De winnaar van de jaarlijkse prijs voor de meest indrukwekkende en invloedrijke liveprestatie op muziekgebied wordt op 28 september bekendgemaakt, maakten de organisatoren, auteursrechtenorganisatie Sena en muzikantenvakbond NTB, dinsdag bekend.

Ook Altin Gün, Benny Sings, Chef’Special, DeWolff, Lucas & Steve, Snelle, Spinvis en Tabitha maken kans op de Gouden Notekraker. Onder anderen Froukje en WIES zijn genomineerd voor de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer het afgelopen jaar.

De 35.000 musici die bij Sena en NTB zijn aangesloten kunnen de komende maanden hun stem uitbrengen op de genomineerden. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking op 28 september. Het evenement in TivoliVredenburg wordt gepresenteerd door NPO Radio 2-dj Jan-Willem Roodbeen. Hoe de ceremonie er precies gaat uitzien, wordt later bekendgemaakt.

Vorig jaar ging de Gouden Notekraker naar Eefje de Visser. Eerder wonnen onder meer MY BABY, De Staat, BLØF en Racoon. De muziekprijs wordt sinds 1974 uitgereikt.