Kris Kristofferson komende zomer in Groningen

GRONINGEN - De Amerikaanse countryzanger en acteur Kris Kristofferson komt op 11 juni voor een eenmalig Nederlands optreden naar De Oosterpoort in Groningen.

De 82-jarige Kristofferson is bekend van liedjes als Me And Bobby McGee, Sunday Mornin' Comin' Down en Help Me Make It Through The Night, nummers die veelvuldig door artiesten als Janis Joplin, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Willie Nelson gecoverd zijn.

Met Vietnam Blues scoorde Kristofferson in 1966 zijn eerste succes. Toen Janis Joplin in 1971 postuum een nummer 1-hit scoorde met Me And Bobby McGee, kreeg Kristofferson voor het eerst erkenning buiten zijn genre.

In 1985 vormde Kristofferson samen met Willie Nelson, Johnny Cash en Waylon Jennings de groep The Highwaymen. Zijn acteercarrière kwam in 1996 in een stroomversnelling toen John Sayles hem vroeg voor de rol van corrupte Texaanse sheriff in de film Lone Star. Kristofferson bewees met die rol een veelzijdig acteur te zijn, waarna hij voor films als Blade, Payback en Tim Burtons remake van Planet of the Apes werd gevraagd.

Hij brengt The Strangers, de voormalige band van Merle Haggard voordat die overleed, mee als band naar Groningen. De kaartverkoop start komende vrijdag.