Kristensen tekent tot zomer 2022 bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de selectie versterkt met Rasmus Nissen Kristensen. De twintigjarige Deense jeugdinternational ondertekende dinsdag een contract tot de zomer van 2022 bij de Amsterdamse voetbalclub.

Rechtervleugelverdediger Kristensen komt uit eigen land over van FC Midtjylland, de club waar hij al vanaf zijn twaalfde speelt.

Eerder deze transferperiode kocht Ajax met Nicolás Tagliafico al een linkerverdediger. De 25-jarige Argentijn debuteerde zondag in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Feyenoord (2-0). Krisensen zag dat duel vanaf de tribune. ,,Na afloop heb ik met Kasper Dolberg gesproken. Hij is een vriend van mij en ik heb met hem in het nationale team gespeeld. En in de Deense competitie ook tegen hem. Ik heb overal met hem over gesproken en hij had alleen maar goede woorden over Ajax'', aldus Kristensen.

Over zijn eigen spel zegt de Deen: ,,Ik ben een speler die veel kracht en energie gebruikt. Ik speel met passie en dat wil ik graag laten zien. Ik ben vrij groot voor een rechtsback. Dus ik ben ook een fysieke speler met veel diepgang.''

Trainer Erik ten Hag is blij met de ruimere bezetting in zijn defensie. ,,Kristensen heeft veel drive naar voren toe. Het is een karakterjongen die een missie heeft om te slagen. Bij Ajax heb je meer dan elf basisspelers nodig om succesvol te kunnen zijn. Op de rechtsbackpositie gaat hij de concurrentie aan.''

0 Reacties Doe mee met de discussie →