Krisztina de Châtel bekroond met prijs van Dansersfonds

De Prijs van Verdienste van de Stichting Dansersfonds '79 gaat dit jaar naar choreografe Krisztina de Châtel. Zij krijgt deze onderscheiding volgens de jury vanwege haar "eigenzinnige, gedurfde, altijd razendknappe en intrigerende choreografieën". Het beeldje wordt uitgereikt op maandag 15 november tijdens het Nederlandse Balletgala in Theater DeLaMar in Amsterdam.

De jaarlijkse Aanmoedigingsprijs wordt ditmaal uitgereikt aan Remy Tilburg. De winnaar onderscheidt zich volgens de jury al jaren als danser bij Conny Janssen Danst, maar maakt momenteel ook naam als choreograaf en docent. Ook is er dit jaar een Speciale Prijs en wel voor Ernst Meisner, die als artistiek leider van de Nationale Balletacademie én artistiek coördinator van Het Nationale Ballet een grote bijdrage levert aan talentontwikkeling

De Dansersfondsprijzen zijn de oudste Nederlandse dansprijzen. Al meer dan veertig jaar ondersteunt het Dansersfonds van Alexandra Radius en Han Ebbelaar Nederlandse dansers met onder meer beurzen en prijzen.