‘Kritiek op kandidatuur Capron bij AF-KLM’

PARIJS (ANP) - Het management van luchtvaartmaatschappijen KLM, Delta Air Lines en China Airlines ziet in Philippe Capron overduidelijk niet de gedroomde kandidaat om leiding te geven aan Air France-KLM. Volgens de Franse nieuwssite BFM is er inmiddels overleg geweest tussen de partijen, waarbij KLM als zusterbedrijf en Delta en China Airlines als belangrijke aandeelhouders, hun beklag deden over ,,lichtgewicht'' Capron als mogelijke nieuwe bestuursvoorzitter.

In de media dook vorige week de naam van Capron op, de huidige financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia. Volgens de criticasters ontbreekt het hem aan kennis en ervaring in de luchtvaartsector. Ook heeft Capron nog nooit aan de leiding gestaan van een bedrijf.

Personeel van KLM liet zich bij monde van de centrale ondernemingsraad ook al negatief uit over zijn mogelijke benoeming. Bij KLM en Delta gaan al langer geluiden rond om een co-topman van KLM-huize, zoals eerder het geval was, aan te stellen. Dit zou volgens bronnen ook een hoop onrust bij het moederbedrijf Air France-KLM kunnen wegnemen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →