Kroatië plaatst zich ten koste van Argentinië

NIZJNI NOVGOROD (ANP) - Kroatië heeft zich in groep D van het WK in Rusland al na twee wedstrijden geplaatst voor de achtste finales. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic versloeg het onthutsend zwakke Argentinië met 3-0. De openingstreffer kwam op naam van Ante Rebic, die in de 53e minuut een blunder van doelman Willy Caballero op fraaie wijze afstrafte. Luka Modric besliste het grimmige duel in de tachtigste minuut met een afstandsschot.

In de extra tijd zorgde Ivan Rakitic voor de pijnlijke 3-0. Kort daarvoor had hij uit een vrije trap nog op de lat geschoten.

Kroatië kan met zes punten het ticket voor de volgende ronde niet meer mislopen. Argentinië daarentegen staat er met slechts één punt heel slecht voor. De WK-finalist van 2014 moet de laatste groepswedstrijd tegen Nigeria hoe dan ook winnen om de kleine kans op kwalificatie nog te kunnen benutten.

Messi

Bij Argentinië, met Ajacied Nicolás Tagliafico in de gelederen, kon sterspeler Lionel Messi het verschil opnieuw niet maken.

In defensief opzicht ging er bij beide ploegen van alles mis. Namens Kroatië liet Mario Mandzukic van dichtbij een droomkans liggen. De Argentijn Enzo Pérez verzuimde voor een leeg doel te scoren. Messi werkte hard, maar kon zichzelf niet in scoringspositie brengen.

De openingsgoal viel volledig onverwacht. Caballero raakte de bal bij het uitverdedigen verkeerd waarna Rebic meteen uithaalde, 1-0. Nerveus en gehaast joeg Argentinië daarna op de gelijkmaker. De overtuiging ontbrak echter. Ook de individuele kwaliteiten van Messi werden niet benut.

Na de rake knal van Modric besefte Argentinië dat er geen redden meer aan was. De lat voorkwam eerst nog een grotere afgang voor de Zuid-Amerikanen, die hun frustraties de vrije loop lieten. Volledig uitgespeeld moest de Argentijnse defensie in de extra tijd toch nog een treffer van Rakitic incasseren: 3-0.

0 Reacties Doe mee met de discussie →