Kromowidjojo vierde in olympische finale 50 vrij

TOKIO (ANP) - Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft net geen medaille overgehouden aan haar derde olympische finale op de 50 meter vrije slag. De olympisch kampioene van Londen 2012 tikte als vierde aan in 24,30 seconden. De olympische titel ging in Tokio in 23,81 naar de Australische Emma McKeon, die eerder al goud won op de 100 vrij.

Kromowidjojo had zich als zevende geplaatst voor de finale op de slotdag van het olympische zwemtoernooi. Na haar 'gouden' race op de Spelen van Londen kwam ze vier jaar later in Rio de Janeiro als titelverdedigster niet verder dan de zesde plek, al was het verschil met goud slechts 0,12 seconde.

'Kromo' eindigde op de Spelen van Tokio met de estafetteploeg op de 4x100 vrij als vierde. Ze bleef steken in de series van de 100 vrij, de afstand waarop ze in Londen ook olympisch kampioene werd. Kromowidjojo had via een swim-off nog de halve finales kunnen bereiken, maar ze besloot alles op de 50 vrij te zetten.

Arno Kamminga bezorgde de Nederlandse zwemploeg afgelopen week twee zilveren medailles, op de 100 en 200 meter schoolslag.