Krul degradeert met Norwich City door vier goals Antonio

NORWICH (ANP) - De degradatie van Norwich City uit de Premier League is een feit. De ploeg van de Nederlandse doelman Tim Krul was zaterdag op het lege Carrow Road ook kansloos tegen West Ham United: 0-4. Alle doelpunten kwamen van Michail Antonio. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan Norwich degradatie uit de hoogste Engelse voetbalcompetitie niet meer ontlopen. De achterstand op de 'veilige' zeventiende plaats bedraagt nu dertien punten.

De geel-groene brigade degradeert al voor de vijfde keer uit de Premier League, een record. Het gebeurde de 'Canaries' ook in 1995, 2005, 2014 en 2016. Vorig jaar keerde Norwich met Krul onder de lat terug in de Premier League. De ploeg van de Duitse trainer Daniel Farke wist echter slechts vijf wedstrijden te winnen en verloor zaterdag al voor de 24e keer.

Antonio verlichtte met zijn vier goals de degradatiezorgen van West Ham. De ploeg van trainer David Moyes nam net als Watford, dat Newcastle United dankzij twee rake strafschoppen van Troy Deeney met 2-1 versloeg, zes punten voorsprong op Bournemouth. Die ploeg van Nathan Aké staat als nummer 18 onder de degradatiestreep.

Krul

De laatste speler van West Ham die in een wedstrijd op het hoogste niveau vier goals maakte, was David Cross in 1981 tegen Tottenham Hotspur (0-4). Antonio, de laatste weken toch al in vorm, werd een kwartier voor tijd gewisseld door Moyes.

Van Krul is het nog onduidelijk of hij bij Norwich City blijft. De 32-jarige Hagenaar verlengde vorig jaar zijn contract tot de zomer van 2022. De achtvoudig international van Oranje speelde eerder voor Newcastle United, Ajax, AZ en Brighton & Hove Albion.