Laatste beslissingen in groepsfase EK voetbal

DEN HAAG (ANP) - Het EK voetbal is aanbeland bij de laatste twee speelronden in de groepsfase. De avond begint met de twee resterende wedstrijden in poule E (aanvang: 18.00 uur): Zweden - Polen in Sint-Petersburg en Spanje - Slowakije in Sevilla.

Zweden is al verzekerd van een plek in de achtste finales en Polen kan zich met een zege nog plaatsen bij de laatste zestien. Spanje gaat op eigen kracht door in het toernooi bij winst op Slowakije, dat zelf aan een gelijkspel genoeg heeft om bij het EK actief te blijven. Het duel in Sevilla staat onder leiding van het arbitrageteam van scheidsrechter Björn Kuipers.

Om 21.00 uur beginnen de duels Duitsland - Hongarije (München) en Portugal - Frankrijk (Boedapest). In poule F heeft Duitsland aan een gelijkspel genoeg om naar de achtste finales te gaan. Hongarije moet winnen om in het toernooi te blijven. Frankrijk is al geplaatst, terwijl titelhouder Portugal 1 punt nodig heeft om het EK voort te zetten.

Na de laatste speelronde in groep F kan het definitieve schema voor de achtste finales worden gemaakt. Nederland speelt als groepswinnaar zondag in Boedapest vanaf 18.00 uur tegen een nummer 3 uit poule D, E of F.