Laatste eerbetoon PSV-fans aan overleden Van Raaij

EINDHOVEN (ANP) - Honderden supporters van PSV hebben bij het Philips-stadion een laatste eerbetoon gebracht aan oud-voorzitter Harry van Raaij, die begin deze week op 84-jarige leeftijd overleed. Ze klapten, staken vuurwerk af en zwaaiden met vlaggen toen de rouwstoet langs het stadion reed. 'Harry, voor altijd PSV'er', stond op een spandoek. Het karakteristieke hek voor het Philips-stadion met daarop de tekst 'Eendracht maakt macht' hing vol sjaals, vlaggen en bloemen.

Van Raaij was bijzonder populair onder de fans van PSV. In 2004, het jaar waarin hij afzwaaide als voorzitter, werd hij verkozen tot belangrijkste bestuurder uit de 50-jarige geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal.

Van Raaij trad in 1984 als penningmeester toe tot het bestuur van PSV. De in Haps geboren Noord-Brabander was hartstochtelijk fan van de club. Toenmalig bestuursvoorzitter Jacques Ruts haalde Van Raaij binnen. Hij maakte de grootste successen mee van PSV, zoals de winst van de Europa Cup 1 in 1988. In 1996 promoveerde Van Raaij tot voorzitter.

De PSV'ers dragen zondag rouwbanden in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Voor de aftrap wordt een minuut stilte gehouden voor Van Raaij.