Laatste tien uur Dansmarathon ingegaan met 28 koppels

De laatste uren zijn aangebroken voor de danskoppels die meedoen aan De Dansmarathon op SBS6. Nog 28 koppels staan op de dansvloer voor de resterende tien uur van de unieke tv-show, die donderdagavond is begonnen.

De duo's hebben inmiddels 40 uur op de dansvloer achter de rug en de stemming zit er goed in, zegt presentatrice Airen Mylene, die de dansparen feliciteert met de prestatie.

Tijdens De Dansmarathon gaan koppels de dansvloer op voor het goede doel en voor een geldprijs. Het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust heeft genomen, wint een bedrag van 100.000 euro. De ontknoping vindt zaterdagavond rond 22.00 uur plaats. De winnaars krijgen nog een extra dopingtest, net zoals de duo's die op de tweede en derde plek zijn geëindigd.

Steeds meer mensen stemmen af op de de dansstrijd tussen de koppels, die constant op SBS6 te volgen is. In de loop van vrijdag namen de kijkcijfers gestaag toe en het grootst aangekondigde programma bereikte iets voor middernacht het hoogtepunt. Een woordvoerder van Talpa laat desgevraagd weten dat de show de afgelopen twee dagen al bijna 4 miljoen unieke kijkers heeft getrokken. Dit aantal gebaseerd op zowel televisiekijkers als mensen die via YouTube de wedstrijd volgen.