Lady Gaga haalt eerste nummer 1-album binnen in Nederland

Lady Gaga heeft met haar nieuwe album Chromatica de nummer 1-positie behaald in de Album Top 100. Het is voor het eerst dat de extravagante popzangeres op nummer 1 staat met een album in Nederland. Chromatica werd eind mei uitgebracht. Billboard voorspelt dat ze volgende week ook de eerste plaats overneemt in de Billboard 200.

Voor Gaga het album uitbracht, bracht ze al twee singles uit. De eerste was Stupid Love, en de tweede het nummer Rain on Me, dat ze samen met Ariana Grande opnam. Op het album staan ook samenwerkingen met de K-popgroep BLACKPINK en Elton John. Gaga was al eerder nummer 1 in de Billboard hitlijsten. Dat was met de A Star Is Born-soundtrack, samen met Bradley Cooper, haar album Cheek to Cheek met Tony Bennett, en haar eigen albums Joanne, Artpop en Born This Way.

Gaga spreekt zich de laatste tijd veel uit voor de Black Lives Matter-beweging. De popster maakte donderdag bekend dat ze vanaf vrijdag haar Instagram-account overdraagt aan instanties die ze steunt. Ook belooft ze haar andere socialmedia-kanalen te gebruiken om de zwarte gemeenschap te steunen.