Lady Gaga met scala aan mondkapjes op VMA’s

Zo controversieel als haar vleesjurk uit 2010 waren ze niet, maar Lady Gaga bewees zondag bij MTV's Video Music Awards dat ook mondkapjes een fashion statement zijn. De zangeres droeg verschillende extravagante exemplaren tijdens de show, die vanaf verschillende locaties in New York werd uitgezonden.

Gaga verscheen op de rode loper met een soort doorzichtig astronautenhelm op, was later in de show te zien met een masker met slagtanden en nam de award voor beste samenwerking in ontvangst in excentrieke roze gezichtsbedekking. De prijs won ze samen met Ariana Grande, voor hun nummer Rain On Me.

Artiesten die optraden bij de VMA's hadden toestemming om hun mondkapjes af te doen tijdens het zingen, maar Gaga en Ariana kozen ervoor om tijdens hun optreden wél gezichtsbedekking te dragen. Hiervoor haalde Lady Gaga weer een nieuwe exemplaar uit de kast, deze keer eentje met een videodisplay. Ariana koos voor een simpeler, zwart exemplaar.

De VMA's is een van de weinige awardshows dit jaar met muziekacts op locatie. Naast Lady Gaga en Ariana Grande treden onder meer Miley Cyrus, The Weeknd en BTS op vanaf verschillende, van tevoren geheim gehouden plekken in New York. Niet alle artiesten zingen daarbij live.