Lady Gaga ‘warm van binnen’ door campagne tweede versie Artpop

De campagne die fans zijn gestart voor een tweede versie van de plaat Artpop, geeft Lady Gaga "een warm gevoel vanbinnen". Onder de hashtag #buyARTPOPoniTunes roepen fans Gaga op om een nieuwe versie uit te brengen van haar album uit 2013.

Vlak voor de lancering van de plaat in 2013 hintte Gaga al op een 'tweede akte' van Artpop op Twitter. Er zouden al liedjes klaarliggen, maar de plaat werd nooit uitgebracht. Fans zijn nog steeds nieuwsgierig en begonnen een petitie, die inmiddels door bijna 40.000 mensen is ondertekend.

"Het maken van dit album was als een hartoperatie voor mij", schrijft de Amerikaanse popster en actrice op Twitter. "Ik was wanhopig, ik had pijn en schonk mijn hart aan elektronische muziek." Ze verloor zichzelf na de lancering van de plaat, vervolgt ze. "Dank jullie wel voor het vieren van iets dat eerder als verwoesting voelde. Ik heb altijd het gevoel gehad dat dit album te vroeg was voor zijn tijd", vertelt de zangeres over de plaat die destijds veel negatieve recensies kreeg. "Nu blijkt dat jaren later artiesten het soms wél goed hebben."

Door de petitie is Artpop opnieuw in de iTunes charts binnengekomen. Artpop staat genoteerd op plek drie en volgt daarmee de Fearless re-release van Taylor Swift en compilatiealbum The Best of DMX.