Lagerbäck langer bondscoach van Noorwegen

OSLO (ANP) - Lars Lagerbäck blijft bondscoach van Noorwegen, ook als de Noorse voetballers zich niet weten te plaatsen voor het EK van volgend jaar. Het contract van de 71-jarige Lagerbäck is verlengd tot het WK van 2022 in Qatar.

De Zweed heeft het Noorse elftal sinds begin 2017 onder zijn hoede. Lagerbäck was daarvoor bondscoach van Zweden, Nigeria en IJsland, waarmee hij zich wist te plaatsen voor het EK 2016. Op de Europese eindronde haalden de debuterende IJslanders zelfs de kwartfinales.

Onder leiding van Lagerbäck slaagde Noorwegen er niet in het WK 2018 te halen. In de kwalificatiereeks voor het EK 2020 eindigden de Noren als derde in de poule, achter Spanje en Zweden. Via de play-offs kan Noorwegen zich in maart alsnog plaatsen. De ploeg van Lagerbäck, met daarin onder anderen de AZ-spelers Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø, moet dan in de halve finale afrekenen met Servië en vervolgens ook de winnaar van Schotland - Israël verslaan. Met Lagerbäck als bondscoach steeg Noorwegen op de wereldranglijst van de 81e naar de 44e plaats.