Lampard wil jaren doorgaan bij Chelsea

LONDEN (ANP) - Het contract van Frank Lampard bij Chelsea loopt nog 1,5 jaar door, maar de Engelse manager wil dolgraag langer blijven. De 42-jarige Lampard, oud-speler van Chelsea, eindigde vorig seizoen met zijn ploeg op de vierde plaats in de Premier League. "De tijd vliegt. Ik wil heel graag onderdeel zijn van de langetermijnplannen hier bij Chelsea", zei Lampard in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Leeds United.

Zijn voormalige teamgenoot Branislav Ivanovic schoof Lampard deze week in een interview naar voren als toekomstig bondscoach van Engeland. "Ik waardeer die suggestie van Branislav", zei Lampard. "Ik ben heel patriottistisch, ik hield ervan om voor mijn land te voetballen. Maar ik wil eerst de komende jaren zo goed mogelijk presteren met Chelsea. Als ik ooit de kans krijg om bondscoach te worden, dan ga ik daar zeker over nadenken. Maar in deze wereld moet je nooit te ver vooruit kijken."

Chelsea investeerde afgelopen zomer bijna 250 miljoen euro in de selectie. Onder anderen Hakim Ziyech, Kai Havertz, Timo Werner en Thiago Silva kwamen naar Londen. De ploeg van Lampard verloor in de Engelse competitie pas één wedstrijd en staat op de derde plek. De 'Blues' hebben zich ook al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. "Maar ik denk dat we pas volgend seizoen echt kunnen meedoen om de prijzen. Alle aankopen hebben tijd nodig om zich aan te passen", aldus Lampard.