Lana Del Rey beschuldigt Lorde van plagiaat

Lana Del Rey beweert dat Lorde melodieën van haar heeft gebruikt in nieuwe muziek. Dat meldt althans The Sun op basis van ingewijden. Volgens de Amerikaanse zangeres lijkt de muziek van Lordes nieuwe liedje Stoned at the Nail Salon verdacht veel op dat van twee van haar hits: Wild At Heart en hope is a dangerous thing for a woman like me to have.

Een bron zegt tegen de Britse krant dat Del Rey het probleem aan Lorde heeft voorgelegd. Zij kwam vervolgens met het voorstel om een percentage van de rechten van het nummer af te staan, maar daar gaat de Born To Die-zangeres niet mee akkoord. Het is haar naar verluid niet te doen om het geld, ze wil dat Lorde haar fouten publiekelijk erkent. Als ze dat weigert, dan is Lana volgens de ingewijden niet te beroerd om juridische stappen te zetten.

Lorde en Lana Del Rey lagen al eerder met elkaar in de clinch. In een interview met The Fader zei Lorde eens dat ze vindt dat Lana's muziek niet goed is voor jonge meiden. In de songteksten zou ze zich te afhankelijk opstellen tegenover mannen. "Dat wanhopige, 'laat me niet achter'- gedoe. Dat is niet goed voor jonge meisjes, zelfs niet voor jonge mensen, om te horen", zei de Nieuw-Zeelandse zangeres toen.