Lance Bass: ik mocht niet bij Britney in de buurt komen

Lance Bass, een van de voormalig *NSYNC-leden, heeft in een interview met de podcast Heather Dubrow's World laten weten jarenlang geen contact met Britney Spears te hebben gehad. Niet omdat de zanger dat niet wilde, maar omdat het niet mocht. "We werden angstvallig bij elkaar uit de buurt gehouden."

"Ik geloof absoluut in de #FreeBritney-beweging. Ook geloof ik dat ze ver uit de buurt van haar vader moet blijven en haar eigen mensen moet kunnen uitkiezen om het curatorschap te kunnen leiden, mocht dat überhaupt nog nodig zijn. Het is vooral belangrijk dat ze haar eigen advocaat kiest," aldus Bass.

Hij vervolgt: "Het is jaren geleden dat ik haar heb gesproken, omdat ik geen contact met haar mocht zoeken. Ik heb dan ook geen idee wat ze momenteel nodig heeft. Maar wat ik wel weet is dat ze volgens mij prima in staat is om haar eigen team samen te stellen, in plaats van dat ze mensen via het curatorschap krijgt toegewezen."

Hoewel Lance de #FreeBritney-beweging ondersteunt, gelooft hij niet in eventuele cryptische boodschappen die de zangeres via haar Instagram-posts zou sturen, zoals haar fans denken. "Ik houd het graag bij de feiten en denk niet dat er sprake is van verborgen boodschappen. Wat me wel grote zorgen baart is ons rechtssysteem en de rechter die over deze zaak gaat. Daar krijg ik een angstig gevoel bij."