Lange schorsing dreigt voor Mitrovic van Fulham voor duw arbiter

LONDEN (ANP) - Een lange schorsing dreigt voor aanvaller Aleksandar Mitrovic van Fulham. De Serviër kreeg zondag in de kwartfinale van de FA Cup tegen Manchester United een rode kaart voor het beledigen en duwen van de scheidsrechter. Normaal staat er drie wedstrijden schorsing op een directe rode kaart, maar de Britse voetbalbond FA heeft al te kennen gegeven dat die standaardstraf "overduidelijk onvoldoende" is.

Niet alleen Mitrovic moest het veld af na agressief protesteren bij scheidsrechter Chris Kavanagh, ook middenvelder Willian en Fulham-coach Marco Silva kregen de rode kaart te zien voor wangedrag. Zo gooide Silva een waterfles in de richting van de assistent-scheidsrechter.

De FA heeft hen alle drie aangeklaagd voor gewelddadig gedrag, beledigen en schelden, maar Mitrovic ging het meest over de schreef door de arbiter bij de arm te grijpen en hem weg te duwen. Paolo di Canio, oud-speler van Sheffield Wednesday werd in 1998 elf wedstrijden geschorst omdat hij de scheidsrechter een duw had gegeven.