Lantinga vindt eigen kennisquiz niet slechtste tv-show van 2022

Sander Lantinga vindt het niet helemaal terecht dat zijn SBS-quiz Vier Is Te Veel bij de uitreiking van de TV Knollen van dit jaar is verkozen tot slechtste tv-programma van 2022. "Om nou te zeggen dat dit écht het allerslechtste programma van het hele jaar is", zei de 46-jarige Lantinga donderdagavond in Jinek.

De radio-dj "accepteert" het besluit van de jury. "En ik moet er wel een beetje om gniffelen." Lantinga noemde Vier Is Te Veel, dat door Talpa vroegtijdig van de buis werd gehaald, "gewoon een beetje een laagvlieger". "Misschien een beetje onbenullig, maar wel met heel veel zorg gemaakt", aldus Lantinga. "Kijk, de vlag gaat niet uit, daar ben ik eerlijk in. Ik heb het met veel plezier gemaakt."

Ook wist Lantinga wel andere programma's te noemen die hij slechter vond dan zijn eigen quiz. "Ik heb mensen zien dansen die bijna neervielen…", zei hij, refererend aan De Dansmarathon dat ook op SBS6 werd uitgezonden. Tijdens dat programma, gepresenteerd door Jan Versteegh en Wendy van Dijk, moesten kandidaten proberen vijftig uur lang te dansen. Na afloop van het programma kwam er veel kritiek op de show omdat het fysiek en mentaal te zwaar zou zijn geweest voor de kandidaten die urenlang op de dansvloer stonden. Een deelneemster viel zelfs flauw uit pure vermoeidheid en werd afgevoerd met een brancard.