Lazio lijdt tegen Milan forse nederlaag in titelstrijd

ROME (ANP) - Lazio heeft de achterstand op koploper Juventus niet kunnen verkleinen in het duel met AC Milan. De bezoekers uit Milaan wonnen in Rome met 3-0. De achterstand van nummer twee Lazio op Juve is acht punten. De titelverdediger won eerder op de dag de stadsderby van Turijn met 4-1.

Milan, dat sinds de hervatting van de Serie A na de coronastop twee keer had gewonnen en een keer gelijkspeelde, kwam op 1-0 door Hakan Çalhanoglu. De Turkse aanvaller maakte ruimte voor zichzelf en schoot de bal fraai in het doel. Na een bal tegen de hand bij Stafan Radu, benutte Zlatan Ibrahimovic de strafschop voor de 2-0, al hield doelman Thomas Strakosha het schot bijna. In de tweede helft maakte Ante Rebic de zege van Milan nog iets groter met de derde treffer.

Milan staat door de tien punten uit vier duels sinds de hervatting zesde in de Serie A, goed voor een ticket voor de Europa League volgend seizoen.

Bij Lazio mochten de Nederlanders Djavan Anderson en Bobby Adekanye in de tweede helft invallen. Zij konden de vierde nederlaag van Lazio in de competitie ook niet meer voorkomen.