Lech Poznan acht wedstrijden zonder publiek

POZNAN (ANP) - De Poolse voetbalclub Lech Poznan moet acht thuiswedstrijden zonder publiek spelen. Dat is de straf voor de rellen die zondagavond ontstonden tijdens de competitiewedstrijd in eigen stadion tegen Legia Warschau. Bij een voorsprong van 2-0 voor Legia wisten supporters van Lech Poznan de wedstrijd een kwartier voor tijd stil te leggen door rookbommen en vuurwerk op het veld te gooien. Ze slaagden er ook in een hek open te breken en het veld op te komen.

Zo'n 200 agenten van de oproerpolitie moesten er aan te pas komen om de rust terug te brengen in het Inea-stadion in Poznan, dat ook werd gebruikt tijdens het EK 2012. De wedstrijd werd niet meer hervat en omgezet in een reglementaire zege van 3-0 voor Legia Warschau, dat daardoor voor de dertiende keer landskampioen werd.

De clubleiding van Lech Poznan zat maandag aan tafel met de Poolse autoriteiten. Die besloten dat de club acht thuiswedstrijden geen fans mag toelaten: vijf voor de competitie en drie voor de Europa League.

0 Reacties Doe mee met de discussie →