Leicester City stuurt Silva weer naar Monaco

LEICESTER (ANP) - Leicester City deed twee jaar geleden heel veel moeite om Adrien Silva binnen te halen, maar de Engelse club beleeft weinig plezier aan de Portugese international. De 30-jarige middenvelder gaat nu opnieuw op huurbasis naar AS Monaco. Silva speelde in de tweede helft van het vorige seizoen al voor Monaco en hij wordt nu opnieuw verhuurd aan de club uit het prinsdom.

Leicester betaalde in 2017 op de slotdag van de transferperiode zo'n 25 miljoen euro aan Sporting Portugal om Silva over te nemen. Omdat het vereiste papierwerk echter 14 seconden na de deadline binnenkwam bij de FIFA, mocht Silva tot 1 januari 2018 geen wedstrijden spelen voor de Engelse ploeg. Hij kwam sindsdien slechts tot veertien duels in de Premier League. Voor Monaco speelde Silva het afgelopen half jaar vijftien competitieduels.

De Portugese international, lid van de selectie die in 2016 de Europese titel veroverde, wordt bij Monaco weer herenigd met Islam Slimani. De Algerijnse spits verhuisde deze week ook op huurbasis van Leicester naar Monaco.