Lena Dunham laat baarmoeder verwijderen

NEW YORK - Lena Dunham heeft onlangs een zware operatie ondergaan waarbij haar baarmoeder en baarmoederhals zijn verwijderd. De Girls-actrice hoopt daarmee voorgoed een einde te maken aan de chronische pijnen die worden veroorzaakt door endometriose, een chronische aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt.

Dunham schrijft in het maart-nummer van Vogue dat ze voor deze ingrijpende behandeling koos na "jaren van complexe operaties" en allerlei pogingen om met therapie de pijn waar zij al jarenlang aan lijdt te bestrijden. In april 2017 dacht ze dat na vijf operaties ziektevrij te zijn, maar de 31-jarige hield last van pijn. Een maand later werd ze in het ziekenhuis opgenomen en moest haar tournee Lenny IRL in de Verenigde Staten afzeggen. "Ik heb de grootste fysieke pijn die ik ooit heb meegemaakt", zei ze toen.

Hoewel de actrice nu zelf geen kinderen meer kan krijgen, wil ze gaan kijken wat de mogelijkheden zijn om toch moeder te kunnen worden. "Binnenkort zal ik laten onderzoeken of mijn eierstokken nog eitjes hebben. Anders is adoptie een andere spannende optie."

0 Reacties Doe mee met de discussie →