Lena Dunham werd doodziek van coronavirus

Lena Dunham heeft op Instagram bekendgemaakt dat ze in maart corona heeft gehad. De actrice ervaart nu, bijna vijf maanden later, nog altijd negatieve gevolgen van de ziekte.

De 34-jarige Lena geeft onder de noemer "My Covid Story" een uitgebreid en gedetailleerd verslag van haar strijd tegen het coronavirus. "Het begon met pijnlijke gewrichten waarna de pijn gepaard ging met een verpletterende vermoeidheid. Toen kwam de koorts. Plotseling kwam mijn lichaam in opstand", schrijft de actrice.

Lena vertelt dat ze zo'n drie weken ernstige klachten had en die tijd volledig geïsoleerd doorbracht. "De zenuwen in mijn voeten brandden en m'n spieren wilden hun werk niet doen. Mijn handen waren gevoelloos. Ik kon geen harde geluiden tolereren. Ik kon niet slapen maar ik kon ook niet wakker worden. Ik verloor mijn smaak- en reukvermogen", zo somt Lena op.

De Girls-ster zegt dat ze zich "een machine" voelde waarvan alle draden waren losgetrokken en vervolgens op de verkeerde plek waren teruggezet. Lena, die niet vertelt hoe ze corona opliep, wilde haar verhaal kwijt omdat ze om zich heen ziet dat veel mensen het virus onderschatten. "Als je de juiste maatregelen neemt kan dat veel pijn voorkomen."