Leo Blokhuis noemt Phil Spector geniaal maar knettergek

Op Twitter heeft popkenner Leo Blokhuis stilgestaan bij het overlijden van Phil Spector. Hij schrijft altijd een dubbel gevoel te hebben gehad bij de producer. Ook Hans Schiffers en Erik de Zwart staan stil bij de dood van de 81-jarige Spector.

Blokhuis noemt Spector een "geniale producer", maar ook "knettergek". Volgens de popkenner zwaaide de producer in de studio regelmatig met z’n pistool. Een lezing waar ook diverse andere twitteraars in hun reactie aan refereren. Zo zou Spector een geladen pistool hebben gericht op John Lennon, Leonard Cohen, Debbie Harry van Blondie en leden van The Ramones. In veel reacties op Twitter wordt dan ook verbazing uitgesproken over het feit dat Spector "geniaal" wordt genoemd, ondanks dat hij een celstraf uitzat voor de moord op actrice Lana Clarkson.

Ook Hans Schiffers plaatste een reactie op Twitter. "Vergis je niet in zijn weergaloze muzikale talent en pioniersrol in de popmuziek", schrijft de presentator van NPO Radio 5 Arbeidsvitaminen. Collega-dj Erik de Zwart houdt het op een "triest einde van een fenomeen".