Lewandowski weet nog niet of hij bij het volgende WK erbij is

DOHA (ANP/DPA) - Voetballer Robert Lewandowski zei na de uitschakeling op het WK voetbal in Qatar dat hij waarschijnlijk nog niet stopt bij de Poolse nationale ploeg. Of de spits van FC Barcelona ook nog international is bij het volgende WK in 2026, dat liet hij kort na de nederlaag tegen Frankrijk (3-1) in het midden.

"Fysiek en sportief gezien heb ik geen zorgen, maar er zijn zo veel uiteenlopende zaken die daar allemaal invloed op hebben, dat dit ook het laatste WK kan zijn", aldus de 34-jarige Poolse aanvaller op vragen of hij er in 2026 weer bij is. "Dat is nog een lange weg. Je hebt plezier in de sport nodig, dat zal ook in de nabije toekomst een belangrijk onderdeel zijn."

Polen plaatste zich voor het eerst sinds het WK van 1986 voor de achtste finales op een eindronde, maar kon in het duel met wereldkampioen Frankrijk geen vuist maken. Lewandowski benutte in de extra tijd nog een strafschop. "We hebben gevochten, we hebben ons best gedaan, maar het was geen gemakkelijke wedstrijd", zei de spits. "Maar we wilden na de groepsfase nog in het toernooi zijn en we hebben ons doel gehaald."