Lewis Capaldi moet carrière mogelijk beëindigen om gezondheid

Er bestaat een "reële mogelijkheid" dat Lewis Capaldi vroegtijdig zijn carrière moet beëindigen als hij te veel last krijgt van het syndroom van Gilles de la Tourette, waar de Schotse zanger aan lijdt. Door het maken van muziek worden zijn tics erger en kan hij zichzelf "onherstelbare schade" toebrengen.

"Alleen het maken van muziek veroorzaakt dit bij mij, anders kan het maanden aan een stuk goed gaan. Het is een rare situatie", vertelt de 26-jarige Capaldi in een interview met The Times. "Op dit moment is de afweging om door te gaan de moeite waard, maar als het zover komt dat ik mezelf schade toebreng, stop ik. Ik vind overdrijven verschrikkelijk maar het is een zeer reële mogelijkheid dat ik hierdoor muziek moet opgeven."

In september vorig jaar maakte Capaldi bekend dat hij aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt. De ziekte maakt het hem soms moeilijk om live te spelen. Vorige week werd duidelijk dat Capaldi ook last heeft van vertigo, ook wel draaiduizeligheid genoemd.

Capaldi brak in 2019 door met de wereldhit Someone You Loved en ook zijn debuutplaat Divinely Uninspired To A Hellish Extent werd in grote delen van de wereld een succes. Volgende maand komt de langverwachte opvolger Broken by Desire to Be Heavenly Sent uit.