Lhbti-film met Louis d’Or-winnaar naar Amerikaanse bioscoop

De nieuwe internationale speelfilm El Houb van regisseur Shariff Nasr zal binnenkort te zien zijn in de Amerikaanse bioscopen. De film, met in de hoofdrollen de Nederlandse acteurs Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar en Louis d'Or-winnaar Emmanuel Ohene Boafo is aangekocht door distributeur Dark Star Pictures. Dat heeft producent BIND maandag bekendgemaakt op het festival van Cannes.

Larhzaoui speelt Karim, een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. Ohene Boafo speelt zijn partner. Dchar speelt een belangrijk persoon uit het verleden van Karim.

Hoofdrolspeler Larhzaoui was eerder te zien in series als Huisje boompje beestje, Papadag en Moordvrouw. Het verhaal van El Houb is mede gebaseerd op zijn eigen ervaringen, waar hij eerder ook een toneelvoorstelling over maakte.

Culturele taboes

De grotendeels Arabisch gesproken film is recent opgenomen in Nederland. Het is de bedoeling dat El Houb in oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen te zien is. Het drama is het speelfilmdebuut van Shariff Nasr, die eerder zijn sporen verdiende met korte films en als scenarist.

De regisseur beklemtoont dat de film gaat over culturele taboes en de zwijgcultuur in Arabische families in het algemeen, niet alleen over de taboes richting de lhbti-gemeenschap. Producent BIND Film maakte eerder onder meer de gelauwerde film Mijn bijzondere rare week met Tess en De veroordeling, over de Deventer Moordzaak.