Liam Neeson verwelkomt New Yorkers terug in bioscoop

Vrijdag gaan de bioscopen weer open in New York, en acteur Liam Neeson komt de bezoekers van zijn film The Marksman persoonlijk verwelkomen. Het is bijna een jaar geleden dat de inwoners van de stad een film op het witte doek konden kijken.

Tegenover The Hollywood Reporter verklaart Liam, die onlangs zijn vaccinatie tegen het coronavirus heeft gekregen, dat de heropening van de bioscopen voor hem persoonlijk een bewogen moment is. "Naar de film gaan is toch altijd een beetje een heilige ervaring, zo voel ik dat tenminste al van jongs af aan." De acteur is van plan dat moment te delen met filmliefhebbers op Lincoln Square in Manhattan. "Het wordt leuk om de mensen daar te kunnen verwelkomen."

Bioscopen in New York mogen voor een kwart van de capaciteit, met een maximum van 50 mensen, open. Ook in San Francisco kunnen mensen weer naar de film, daar openden filmhuizen woensdag de deuren voor een beperkt aantal bezoekers. Alhoewel de coronacijfers in filmstad Los Angeles de afgelopen weken flink zijn gedaald, is daar nog geen duidelijkheid over de heropening van bioscopen.