Lichtfestival GLOW dit jaar op vier plekken in Eindhoven

Lichtfestival GLOW wordt dit jaar - in tegenstelling tot eerdere edities - op vier plekken in Eindhoven gehouden. De openbare tentoonstelling met innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars vindt plaats van 6 tot en met 13 november. Het thema is 'Moved by Light'.

De editie 2021 van de openbare lichttentoonstelling vindt plaats op en rond het centrum, Strijp, Campina en de Technische Universiteit. "Je ziet de stad hierdoor met nieuwe ogen", aldus directeur Ronald Ramakers van Stichting GLOW. "Je beweegt, leert nieuwe plekken, kunstenaars, mensen én hun verhalen kennen."

De uitbreiding naar de vier stadsdelen maakt het mogelijk meer kunstwerken te bekijken. Elk verlicht gebied kent een eigen architectuur en identiteit, geschiedenis en karakter, aldus de organisatie. GLOW werd in 2006 voor het eerst gehouden. Sindsdien groeit het aantal bezoekers gestaag. In 2019 trok de lichtshow zo'n 770.000 bezoekers.

Vorig jaar kon GLOW in verband met corona niet op de gebruikelijke manier doorgaan. In plaats daarvan werd de stad gehuld in een reusachtige cocon van blauw licht, schijnend vanuit 1500 blauwe lampen op talloze daken. Het project had toen een omtrek van 80 vierkante kilometer.