‘Lied Duncan wordt een ballad met surprises’

HILVERSUM - Het lied dat Duncan Laurence gaat zingen op het Eurovisiesongfestival wordt vermoedelijk een ballad met verrassingen. Dat voorspelde zijn goede vriend Sjors van der Panne maandag op NPO Radio 5. Het tweetal kent elkaar vanaf hun beider deelname aan The Voice.

“Duncan kan zoveel met zijn stem, hij kan zo enorm hoog zingen, dat gaat hij echt wel laten horen”, aldus Van der Panne. “Ik denk dat het een ballad wordt, geen up-tempo-nummer. Maar er zitten wel een paar momenten in waarin hij met zijn stem helemaal los kan gaan. Hij is zo artistiek, hij gaat ons en de hele wereld verrassen.”

De zanger denkt dat het een Engelstalig nummer wordt. “Duncan kan nu eindelijk een keer echt laten zien wat hij allemaal kan. En dan ook meteen aan de hele wereld”, stelt Van der Panne. “Die kans gaat hij met beide handen pakken.”

AVROTROS maakte maandag bekend dat de 24-jarige Laurence Nederland dit jaar vertegenwoordigt op het festival Tel Aviv. De zanger is relatief onbekend. Het festival vindt plaats half mei. Nederland behaalde al 43 jaar niet meer de eerste plaats op het liedjesfestijn.