Lieke van Lexmond schrikt van vondst Keuringsdienst van Waarde

Het tv-programma De Keuringsdienst van Waarde heeft ontdekt dat een aantal van de edelstenen die presentatrice Lieke van Lexmond in haar webshop verkoopt nep zijn. In RTL Boulevard liet Van Lexmond weten erg geschrokken te zijn van de onthulling.

"Een maand geleden werd ik gebeld door de Keuringsdienst van Waarde dat twee steentjes uit onze collectie niet bleken te zijn wat wij dachten dat ze waren, namelijk citrien en witte jade", vertelt Van Lexmond, die aangeeft zelf ook te zijn opgelicht. "Wij kopen de steentjes in bij een gerenommeerde leverancier en vertrouwen op zijn kundigheid. Wij zijn zelf ook geen deskundigen, dus we hebben gewoon afgerekend voor citrien en witte jade. En ze dus ook zo aangeboden in de webshop."

Uit onderzoek van het tv-programma De Keuringsdienst van Waarde bleek dat de stenen van een heel ander materiaal waren gemaakt. Eentje zelfs van simpel glas. "We schrokken ervan", zegt Van Lexmond, die ook namens haar zus Jetteke reageert, met wie ze haar webshop Moonsisters runt. "We hebben de stenen uit de webshop gehaald en alle mensen die deze steentjes bij ons gekocht hadden hun geld teruggegeven."

De aflevering van Keuringsdienst van Waarde waarin de edelstenen aan bod komen, is donderdag te zien.