Lil Nas X lanceert debuutalbum

Het debuutalbum van Lil Nas X is gelanceerd. De plaat Montero is sinds donderdagnacht te beluisteren via de streamingsdiensten. Tegelijkertijd bracht de Amerikaanse hiphopartiest ook een videoclip uit bij het nummer That's What I Want.

De rapper, die officieel Montero Lamar Hill heet, hield de gemoederen rondom de plaat al lang voor de lancering bezig. Lil Nas X is sinds het uitbrengen van de wereldhits Old Town Road in 2019 en Montero (Call Me by You Name) eerder dit jaar één van de populairste artiesten ter wereld, maar een album liet nog op zich wachten. Om de komst van de plaat aan te kondigen deed de 22-jarige zanger begin september een zwangerschapsfotoshoot voor het magazine People, compleet met babybuik. De dikke buik moest daarbij het album voorstellen. Hij verklaart in het bijbehorende interview in People dat Montero zijn baby is.

Op de debuutplaat staan vijftien nummers, waaronder een aantal samenwerkingen met andere bekende artiesten zoals Elton John, Miley Cyrus, Doja Cat en Megan Thee Stallion.