Lil Nas X pakt ook in Nederland koppositie

AMSTELVEEN - Na het megasucces in Amerika is ook Nederland gevallen voor de countryrap van de Amerikaanse rapper Lil Nas X. De single Old Town Road pakt deze week de koppositie in de Single Top 100 en troeft daarmee de nieuwe singles van Lil Kleine en Avicii af.

Aan het ultrakorte Old Town Road (de plaat duurt nog geen twee minuten) zit ook een Nederlands tintje. YoungKio, een 19-jarige producer uit Purmerend, leverde de beats voor het plaatje. Het nummer, een cross-over tussen rap en country, werd vorige week wereldnieuws omdat Billboard het uit zijn countryhitlijst verwijderde, omdat het niet country genoeg zou zijn. Daarop besloot Billy Ray Cyrus, de vader van Miley Cyrus, een remix van het nummer te maken. Beide versies werden daarna grote streaminghits. In Nederland zijn zowel het origineel als de remix bij elkaar opgeteld, wat uiteindelijk zorgt voor de nummer 1-positie.

Lil Kleine kan zo zijn achtste nummer 1-hit voorlopig op zijn buik schrijven. Hij moet met zijn nieuwe track Het geluid genoegen nemen met de tweede plaats. Ook Avicii kwam postuum dichtbij. Hij komt met SOS binnen op de derde stek. De dj, die vorig jaar een einde aan zijn leven maakte, scoorde één keer eerder een nummer 1-hit in Nederland: Wake Me Up! in 2013.

Boef, de nummer 1 van vorige week, is in geen velden of wegen meer te bekennen in de top van de Single Top 100. Hij dondert van het erepodium en is pas terug te vinden op plaats negen.

Singles Top 10 week 16

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (12) Lil Nas X (feat. Billy Ray Cyrus) - Old Town Road

2. (-) Lil Kleine - Het geluid

3. (-) Avicii feat. Aloe Blacc - SOS

4. (3) Mabel - Don't Call Me Up

5. (4) Daddy Yankee feat. Snow - Con Calma

6. (6) Billie Eilish - Bad Guy

7. (5) Kris Kross Amsterdam x Maan x Tabitha feat. Bizzey - Hij is van mij

8. (2) Josylvio - Gimma

9. (1) Boef - Allang al niet meer

10. (8) Suzan & Freek - Als het avond is