Lin-Manuel Miranda zegt sorry voor geen afro-latino’s in film

Componist en acteur Lin-Manuel Miranda heeft zijn excuses aangeboden voor het feit dat zijn musical In the Heights, waar net een filmversie van is verschenen, geen hoofdrollen heeft voor afro-latino's. De BBC meldt dat de maker van In the Heights en hitmusical Hamilton heeft erkend dat dit inderdaad een hiaat in zijn stuk is.

De vrolijke ode aan de multiculturele samenleving volgt diverse personages in de New Yorkse latinogemeenschap. "Toen ik In the Heights schreef, voelde ik mij niet gezien", stelt Miranda, die zelf van Puerto Ricaanse komaf is. "Ik heb de afgelopen twintig jaar gevochten om ervoor te zorgen dat onze gemeenschap gezien zou worden. Ik lees nu de discussies van latino's met een donkere huidskleur die zichzelf niet terugzien in de film. Daar hebben we niet genoeg aan gedacht."

De componist belooft beterschap. "Het spijt mij echt: ik ga leren van deze feedback en ik ben blij dat mensen die dit betreft het gezegd hebben", stelt hij. Lin-Manuel Miranda veroorzaakte zes jaar geleden een kleine revolutie op Broadway door voor de voorstelling Hamilton, over de founding fathers van Amerika, alleen maar niet-witte acteurs te casten. De voorstelling won kasten vol prijzen en werd een enorme kaskraker. Hamilton geldt inmiddels als een mijlpaal in de theatergeschiedenis.

In the Heights kreeg overigens over het algemeen goede recensies. De film is vanaf 1 juli in de Nederlandse bioscopen te zien.