Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor coach Advocaat

ROTTERDAM (ANP) - Bryan Linssen benadrukte na de nederlaag van Feyenoord tegen Ajax (0-3) dat hij en zijn ploeggenoten nog steeds goed door een deur gaan met trainer Dick Advocaat. "We mogen Dick allemaal", zei de aanvaller. "Dat er vorige week na onze nederlaag tegen ADO Den Haag sprake van was dat hij zou opstappen, heeft bij ons echt geen seconde geleefd. Wij proberen voor de trainer door het vuur te gaan, heel simpel. Daar hoeven we dus verder ook geen woorden aan vuil te maken."

Linssen baalde van de nederlaag tegen Ajax, die in zijn ogen zeer geflatteerd was. "Dit verlies is gewoon heel zuur", zei hij. "Ik vind dat de uitslag groter is dan het verschil op het veld tijdens de wedstrijd. Ajax speelt makkelijker, maar dat doen ze al het hele seizoen. Ik denk dat de gemiste penalty van Fer een kantelpunt was. De 0-1 en 0-2 zijn eigen doelpunten. Dat zit dan ook heel erg tegen, terwijl Ajax niet heel veel opgelegde kansen heeft gekregen."

Linssen vond dat Feyenoord er alles aan gedaan heeft om Ajax te verslaan. "Ik denk dat de wil heel groot was en het enthousiasme ook. We hebben het Ajax ook niet heel makkelijk gemaakt, maar je brengt jezelf in de problemen door twee eigen goals en door een penalty te missen. Hoe je het wendt of keert, dat gaat uiteindelijk wel in onze 'koppies' zitten."

Feyenoord ontloopt alleen nog de play-offs als het in de twee resterende duels vijf punten goedmaakt op Vitesse. "Waarom zou dat niet kunnen", hield Linssen de moed er in. "Vitesse staat er het beste voor en heeft ook de meeste kans om vierde te worden, maar Fortuna in deze vorm en Ajax zijn geen makkelijke tegenstanders voor ze. Wij moeten gewoon knallen, dat is heel simpel."