Liquidatieverdachte: kroongetuige liegt

AMSTERDAM (ANP) - De advocaat van liquidatieverdachte Mohamed R. heeft donderdag tijdens een inleidende zitting van het grote strafproces Marengo wederom uitvoerig betoogd dat kroongetuige Nabil B. liegt. Mohamed R., broer van de onlangs in Colombia gearresteerde Saïd R., en kroongetuige B. waren vroeger bevriend. Momenteel staan ze elkaar naar het leven.

Volgens R.'s advocaat Nico Meijering zijn er veel gaten te schieten in de verklaringen van B. De kroongetuige B. zou eind 2017 een moordaanslag op R. hebben gepleegd, aldus Meijering. Het Openbaar Ministerie liet eerder al weten daar geen bewijs voor te hebben gevonden, maar volgens de advocaat hebben meerdere anonieme getuigen het bevestigd.

Het OM hekelde eerder al het feit dat R. zulke zware beschuldiging aan het adres van B. uit, omdat dat "buitengewoon schadelijke gevolgen kan hebben voor de kroongetuige". Een zitting vorig jaar juli ontaarde in een ordinaire scheldpartij, waarbij R. zijn vroegere vriend een "kankerleugenaar" noemde.