Lisa Marie Presley dolenthousiast over Elvis-biopic

Lisa Marie Presley heeft de nog uit te komen film over haar vader Elvis inmiddels twee keer gezien en kan niet anders zeggen dan dat de biopic over The King of Rock and Roll een waar meesterwerk is. Dat zegt de dochter van de zanger op Twitter.

De film van regisseur Baz Luhrmann gaat in juni in première en volgens Lisa Marie wordt het een hit. "Het is niets minder dan spectaculair, werkelijk voortreffelijk. Austin Butler heeft mijn vaders hart en ziel prachtig belichaamd", twittert ze over de hoofdrolspeler. "Zijn vertolking is ongekend en eindelijk correct en respectvol gedaan. Als hij hier geen Oscar voor krijgt, eet ik mijn voet op", zegt Lisa Marie ook.

Volgens de 54-jarige is het Luhrmann gelukt om een film te maken waar Lisa Marie en haar kinderen Riley, Harper en Finley voor altijd trots op kunnen zijn. "Wat me tot tranen toe roerde was om te zien hoe zichtbaar overweldigd en hoe trots ze waren op hun opa en zijn nalatenschap, zoiets heb ik nog niet eerder gezien."

De dochter van de legendarische rocker hoopt dat iedereen die de film gaat zien deze net zo geweldig zal vinden als zij. "Iedereen die erbij betrokken was heeft echt hart en ziel erin gestort. Dat is te zien." De combinatie van Luhrmanns "absolute genialiteit" en zijn liefde en respect voor Elvis maakt volgens Lisa Marie dat de film zo goed is gelukt. "Ik weet dat ik mezelf herhaal, maar dat maakt me niet uit. Bedankt dat je de feiten op zo'n diepgaande en artistieke manier op een rijtje hebt gezet."